Jadłospis 23-27.01
Data publikacji:ŚNIADANIA
Poniedziałek 23.01.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy, pomidor,
herbata z cytryną i miodem, płatki owsiane z mlekiem i żurawiną.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 24.01.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, sałata zielona, papryka, herbata
z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 25.01.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pieczony pasztet, ogórek zielony ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*3*7*15.
Czwartek 26.01.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki, ketchup, herbata z cytryną
i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 27.01.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, herbata z cytryną
i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*3*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
OBIADY
Poniedziałek 23.01.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa grochowa z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.
Knedle ze śliwkami, okraszone masłem, surówka ze świeżej marchewki, lemoniada
z cytryną, miętą i miodem.1*3*7*15. Deser: Puree jabłkowo - bananowe.
Podwieczorek(140-210 kcal): Jogurt pitny, pałka kukurydziana.1*7.
Wtorek 24.01.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa pomidorowa z makaronem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, sałata lodowa z serem mozzarella i ziarnami
słonecznika, kompot owocowy.1*3*7. Deser: Mandarynka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń śmietankowy z sokiem malinowym.1*7.
Środa 25.01.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7.
Ryż ze szpinakiem, potrawka z indyka z cukinią, pomidor koktajlowy, kompot
wiśniowy.1*7. Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Zapiekanka z wędliną i serem żółtym, woda mineralna.1*7*12.
Czwartek 26.01.2023r.( 420-490 kcal)
Barszcz ukraiński, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.
Spaghetti z mięsem, warzywami i serem żółtym, ogórek kiszony, kompot owocowy.1*7.
Deser: Owocowe galaretki, soczek mutiwitamina.
Podwieczorek(140-210 kcal): Słomka ptysiowa, czekolada mleczna.1*7.
Piątek 27.01.2023r.( 420-490 kcal)
Krupnik z kaszy jęczmiennej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, panierowany filet z ryby miruny, gotowany bukiet warzyw,
kompot z czarnej porzeczki.1*3*4*7. Deser: Gruszka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Keks, mleko smakowe.1*3*7.
Wykonano zgodnie z recepturą.