• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Nauka i zabawa

 

ŚNIADANIA

 

Poniedziałek  23.01.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy, pomidor,
herbata z cytryną i miodem, płatki owsiane z mlekiem i żurawiną.

Alergeny: 1*7*15.

 

Wtorek 24.01.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, sałata zielona, papryka, herbata

z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny:  1*7*15

 

Środa 25.01.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, pieczony pasztet, ogórek zielony ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny: 1*3*7*15.

 

Czwartek 26.01.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki, ketchup, herbata z cytryną

i miodem, kakao.

Alergeny: 1*7*15.

 

Piątek 27.01.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, herbata z cytryną

i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny:1*3*7*15.

 

 

 Wykonano zgodnie z recepturą.

 

 

OBIADY

 

Poniedziałek  23.01.2023r.( 420-490 kcal)

   Zupa grochowa z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.

   Knedle ze śliwkami, okraszone masłem, surówka ze świeżej marchewki, lemoniada

   z cytryną, miętą i miodem.1*3*7*15. Deser: Puree jabłkowo - bananowe.

  Podwieczorek(140-210 kcal): Jogurt pitny, pałka kukurydziana.1*7.

 

  Wtorek 24.01.2023r.( 420-490 kcal)

   Zupa pomidorowa z makaronem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.9.

   Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, sałata lodowa z serem mozzarella i ziarnami

   słonecznika, kompot owocowy.1*3*7. Deser: Mandarynka.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń śmietankowy z sokiem malinowym.1*7.

 

  Środa 25.01.2023r.( 420-490 kcal)

   Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7.

   Ryż ze szpinakiem, potrawka z indyka z cukinią, pomidor koktajlowy, kompot

   wiśniowy.1*7.  Deser: Jabłko.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Zapiekanka z wędliną i serem żółtym, woda mineralna.1*7*12.

 

  Czwartek 26.01.2023r.( 420-490 kcal)

   Barszcz ukraiński, na wywarze mięsno jarzynowym.7*9.

   Spaghetti z mięsem, warzywami i serem żółtym, ogórek kiszony, kompot owocowy.1*7.

    Deser: Owocowe galaretki, soczek mutiwitamina.

    Podwieczorek(140-210 kcal):  Słomka ptysiowa, czekolada mleczna.1*7.

 

   Piątek 27.01.2023r.( 420-490 kcal)

    Krupnik z kaszy jęczmiennej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

    Ziemniaki z koperkiem, panierowany filet z ryby miruny, gotowany bukiet warzyw,

    kompot z czarnej porzeczki.1*3*4*7.   Deser: Gruszka.

    Podwieczorek(140-210 kcal): Keks, mleko smakowe.1*3*7.

 

      Wykonano zgodnie z recepturą.

Przewiń do góry