Jadłospis 16-20.01
Data publikacji:
ŚNADANIA
Poniedziałek 16.01.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, płatki kukurydziane z mlekiem.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 17.01.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony, sałata zielona, pomidor, herbata
z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 18.01.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli w oleju z dodatkiem warzyw, herbata
z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*4*7*15.
Czwartek 19.01.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, ketchup, ogórek zielony, herbata z cytryną
i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 20.01.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek i szczypiorku, herbata z cytryną
i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*3*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
OBIADY
Poniedziałek 16.01.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa fasolowa z ziemniakami, na wywarze mięsno jarzynowym.9.
Makaron pene z masłem, cukrem i białym serem, polewa truskawkowa, lemoniada
z miętą i miodem.1*7*15. Deser: Jabłko.
Podwieczorek(140-210 kcal): Deser mleczny Bakuś.7.
Wtorek 17.01.2023r.( 420-490 kcal)
Rosół z makaronem, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, pieczona pałka z kurczaka, buraczki czerwone z jabłkiem,
kompot owocowy. Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Bułka maślana, mleko smakowe.1*3*7.
Środa 18.01.2023r.( 420-490 kcal)
Zalewajka z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.
Łazanki z kapustą i mięsem, pomidor koktajlowy, lemoniada pomarańczowa.1*3.
Deser: Tarta marchewka, wafle ryżowe.
Podwieczorek(140-210 kcal): Galaretka z bitą śmietaną, owocami i płatkami migdałowymi.7*8.
Czwartek 19.01.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, pieczeń rzymska, gotowany kalafior z masłem i bułką tartą,
kompot wiśniowy.1*3*7. Deser: Pomarańcza.
Podwieczorek(140-210 kcal): Mleczna kanapka Knoppers.1*7.
Piątek 20.01.2023r.( 420-490 kcal)
Krupnik z kaszy jaglanej, zabielany śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty, marchewki,
jabłka i cebulki, kompot owocowy.1*3*4. Deser: Mandarynka, czekolada mleczna.
Podwieczorek(140-210 kcal): Biszkopty, soczek owocowy.1*3.
Wykonano zgodnie z recepturą.