Jadłospis 09-13.01
Data publikacji:
Poniedziałek 09.01.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, płatki ryżowe na mleku z dodatkiem żurawiny.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 10.01.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, polędwica z indyka, sałata zielona, papryka świeża, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 11.01.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka i jajka na twardo i warzyw, herbata
z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*3*4*7*15.
Czwartek 12.01.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, kabanos, ketchup, ogórek zielony, herbata z cytryną
i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15.
Piątek 13.01.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z sera białego na ostro, rzodkiewka ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny:1*7*15.
Wykonano zgodnie z recepturą.
OBIADY
Poniedziałek 09.01.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa wielowarzywna z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno
jarzynowym.9*12.
Racuchy z jabłkami, posypane cukrem pudrem, lemoniada z cytryną, miętą
i miodem.1*3*7*15. Deser: Mus warzywno – owocowy.
Podwieczorek(140-210 kcal): Kisiel owocowy, herbatniki.1.
Wtorek 10.01.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa pomidorowa z makaronem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy panierowany, surówka z kapusty pekińskiej
i marchewki, sok z czarnej porzeczki.1*3*7. Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Babka cytrynowa, mleko smakowe.1*3*7.
Środa 11.01.2023r.( 420-490 kcal)
Kapuśniak z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9*12.
Kasza kuskus, kotlet z fileta kurczaka z serem żółtym, surówka z marchewki
i pomarańczy, kompot wieloowocowy.1*3*7. Deser: Mandarynka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Banan z bitą śmietaną i czekoladą mleczną.1*7.
Czwartek 12.01.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa grysikowa, na wywarze mięsno jarzynowym.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, pulpet gotowany w sosie śmietanowym, kalafior z masłem
i tartą bułką, lemoniada pomarańczowa.1*3*7. Deser: Gruszka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Jogurt owocowy, pałka kukurydziana.1*7.
Piątek 13.01.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.
Ziemniaki z koperkiem, pieczony filet z ryby, surówka z kiszonej kapusty, kompot
owocowy.1*3*4. Deser: Melon.
Podwieczorek(140-210 kcal): Ciastka z żurawiną, sok multiwitamina.
Wykonano zgodnie z recepturą.