• Synergia
  • Ikona youtube
  • Ikona facebook
  • BIP
  • ePUAP
    • Wersja dostępna cyfrowo WCAG
Zajęcia rozwijające

ŚNIADANIA



Poniedziałek  02.01.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem, kasza manna na mleku z dodatkiem rodzynek.

Alergeny: 1*7*15.

 

Wtorek 03.01.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, szynka orzechówka, sałata zielona, pomidor, herbata

z cytryną i miodem, kakao.

Alergeny:  1*7*15

 

Środa 04.01.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki, ketchup, ogórek zielony, herbata

z cytryną i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny: 1*7*15.

 

Czwartek 05.01.2023r.( 280-350 kcal)

Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z makreli i warzyw, herbata z cytryną

i miodem, kawa zbożowa.

Alergeny: 1*4*7*15.

 

Piątek 06.01.2023r.( 280-350 kcal)

-----------------------------------.

Alergeny:------.

 

 Wykonano zgodnie z recepturą.

OBIADY

 

Poniedziałek  02.01.2023r.( 420-490 kcal)

   Zupa grochowa z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.

   Ryż zapiekany z jabłkami, polany polewą jogurtową, lemoniada z cytryną, miętą

   i miodem.1*7*15.

Deser: Soczek multiwitamina.

  Podwieczorek(140-210 kcal): Wafle andruty z powidłami śliwkowymi.1.

 

  Wtorek 03.01.2023r.( 420-490 kcal)

   Zacierka na rosole.1*9.

   Ziemniaki z koperkiem, mięso gotowane z jarzynami, surówka z marchewki

   i brzoskwini, kompot owocowy.7.

Deser: Banan.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń śmietankowy z sokiem malinowym.1*7.

 

  Środa 04.01.2023r.( 420-490 kcal)

   Zupa ryżowa, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.

   Ziemniaki z koperkiem, kotlet z fileta kurczaka w cieście naleśnikowym, buraczki

   czerwone z jabłkiem, lemoniada pomarańczowa.1*3*7.   

Deser: Mandarynka.

   Podwieczorek(140-210 kcal): Deser mleczny Bakuś, paluch kukurydziany.1*7.

 

  Czwartek 05.01.2023r.( 420-490 kcal)

   Zupa szczawiowa z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7.

   Kasza jęczmienna, gulasz z szynki wieprzowej, surówka z ogórków kiszonych

   i marchewki, kompot owocowy.1*7.  

Deser: Faruki serowe, marchewka.7.

    Podwieczorek(140-210 kcal):  Placuszki waflowe, mleko smakowe.7.

 

   Piątek 06.01.2023r.( 420-490 kcal)

    ----------------------------------------.

    Podwieczorek(140-210 kcal): ------------.

 

      Wykonano zgodnie z recepturą.

Przewiń do góry