Jadłospis 02-06.01
Data publikacji:ŚNIADANIA
Poniedziałek 02.01.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem, kasza manna na mleku z dodatkiem rodzynek.
Alergeny: 1*7*15.
Wtorek 03.01.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, szynka orzechówka, sałata zielona, pomidor, herbata
z cytryną i miodem, kakao.
Alergeny: 1*7*15
Środa 04.01.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki, ketchup, ogórek zielony, herbata
z cytryną i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*7*15.
Czwartek 05.01.2023r.( 280-350 kcal)
Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z makreli i warzyw, herbata z cytryną
i miodem, kawa zbożowa.
Alergeny: 1*4*7*15.
Piątek 06.01.2023r.( 280-350 kcal)
-----------------------------------.
Alergeny:------.
Wykonano zgodnie z recepturą.
OBIADY
Poniedziałek 02.01.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa grochowa z ziemniakami i wędzonką, na wywarze mięsno jarzynowym.9*12.
Ryż zapiekany z jabłkami, polany polewą jogurtową, lemoniada z cytryną, miętą
i miodem.1*7*15.
Deser: Soczek multiwitamina.
Podwieczorek(140-210 kcal): Wafle andruty z powidłami śliwkowymi.1.
Wtorek 03.01.2023r.( 420-490 kcal)
Zacierka na rosole.1*9.
Ziemniaki z koperkiem, mięso gotowane z jarzynami, surówka z marchewki
i brzoskwini, kompot owocowy.7.
Deser: Banan.
Podwieczorek(140-210 kcal): Budyń śmietankowy z sokiem malinowym.1*7.
Środa 04.01.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa ryżowa, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.1*7*9.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet z fileta kurczaka w cieście naleśnikowym, buraczki
czerwone z jabłkiem, lemoniada pomarańczowa.1*3*7.
Deser: Mandarynka.
Podwieczorek(140-210 kcal): Deser mleczny Bakuś, paluch kukurydziany.1*7.
Czwartek 05.01.2023r.( 420-490 kcal)
Zupa szczawiowa z ziemniakami, zabielana śmietaną, na wywarze mięsno jarzynowym.7.
Kasza jęczmienna, gulasz z szynki wieprzowej, surówka z ogórków kiszonych
i marchewki, kompot owocowy.1*7.
Deser: Faruki serowe, marchewka.7.
Podwieczorek(140-210 kcal): Placuszki waflowe, mleko smakowe.7.
Piątek 06.01.2023r.( 420-490 kcal)
----------------------------------------.
Podwieczorek(140-210 kcal): ------------.
Wykonano zgodnie z recepturą.