Jadłospis 31.03 - 04.04
Data publikacji:Śniadania
Poniedziałek 31.03.2025r. (280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, pasta z fileta z makreli w oleju, jajko na twardo, ogórek konserwowy ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem, banan.
Wtorek 01.04.2025r. (280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, polędwica z indyka, sałata zielona, ogórek świeży ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem, kawa Inka.
Środa 02.04.2025r. (280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, rolada królewska, sałata zielona, rzodkiewka ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Czwartek 03.04.2025r. (280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, parówka z szynki na gorąco, ketchup, papryka żółta, herbata z cytryną i miodem, kawa Inka.
Piątek 04.04.2025r. (280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, wędzony ser żółty, sałata zielona, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną, owsianka na mleku.
Obiady
Poniedziałek 31.03.2025r. (420-490 kcal)
Zupa szpinakowa z ziemniakami, zabielana śmietaną.
Spaghetti z mięsem, warzywami, ananasem i serem mozzarella, woda mineralna.
Podwieczorek dla przedszkola (140-210 kcal): Zupa mleczna, suszone śliwki.
Wtorek 01.04.2025r. (420-490 kcal)
Krupnik z kaszy jaglanej z warzywami.
Ziemniaki z koperkiem, pieczony filet z ryby, surówka wielowarzywna (kapusta, papryka, marchew i cebulka), mandarynka, woda mineralna.
Podwieczorek dla przedszkola (140-210 kcal): Kisiel poziomkowy, ciastko owsiane.
Środa 02.04.2025r. (420-490 kcal)
Zupa ogórkowa z ziemniakami, zabielana śmietaną.
Kasza pęczak na sypko, drobiowo – wieprzowy klops w sosie
pomidorowym, gotowana zielona fasolka szparagowa z masłem, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek dla przedszkola (140-210 kcal): Jogurt truskawkowy, orzechy włoskie.
Czwartek 03.04.2025r. (420-490 kcal)
Zupa pomidorowa z makaronem, zabielana śmietaną.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy panierowany, surówka z kiszonej kapusty, marchewki, cebulki i jabłka, lemoniada cytrynowa.
Podwieczorek dla przedszkola (140-210 kcal): Pączek z konfiturą, mleko.
Piątek 04.04.2025r. (420-490 kcal)
Zupa wielowarzywna z ziemniakami, zabielana śmietaną.
Pierogi z truskawkami, polane masłem, jogurt naturalny Actimel, woda mineralna.
Podwieczorek dla przedszkola (140-210 kcal): Kanapka z pasztetem drobiowym, ogórek zielony, herbata z cytryną.