Jadłospis 24.03 - 28.03
Data publikacji:Śniadania
Poniedziałek 24.03.2025r. (280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, pasta z jajek na twardo i szczypiorku, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem, czekoladowe płatki z mlekiem.
Wtorek 25.03.2025r. (280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, frankfurterka na gorąco, papryka czerwona i żółta, herbata z cytryną i miodem, kawa Inka.
Środa 26.03.2025r. (280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, wędzony filet z indyka, sałata zielona, ogórek świeży ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Czwartek 27.03.2025r. (280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, pasztet pieczony drobiowo - wieprzowy, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną i miodem, kawa Inka.
Piątek 28.03.2025r. (280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, bułeczka maślana z powidłami śliwkowymi, herbata z cytryną, płatki ryżowe na mleku.
Obiady
Poniedziałek 24.03.2025r. (420-490 kcal)
Krupnik po litewsku z ziemniakami.
Ryż na sypko z prażonymi jabłkami, baton serowy, woda mineralna.
Podwieczorek dla przedszkola (140-210 kcal): Budyń malinowy z rodzynkami królewskimi, paluszki.
Wtorek 25.03.2025r. (420-490 kcal)
Bulion z grzankami ziołowymi i natką pietruszki.
Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, buraczki na ciepło z masłem, sok z czarnej porzeczki.
Podwieczorek dla przedszkola (140-210 kcal): Mus owocowy, ciastko wielozbożowe.
Środa 26.03.2025r. (420-490 kcal)
Zupa grochowa z makaronem i wędzonką.
Kasza gryczana na sypko, gotowane jajko w delikatnym sosie
chrzanowo – musztardowym, duszona mini marchewka, gruszka, woda mineralna.
Podwieczorek dla przedszkola (140-210 kcal): Jogurt Actimel naturalny, paluch kukurydziany.
Czwartek 27.03.2025r. (420-490 kcal)
Zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana śmietaną.
Tagliatelle z filetem kurczaka w sosie curry, ogórek konserwowy ze szczypiorkiem, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek dla przedszkola (140-210 kcal): Chałka z masłem i konfiturą owocową, mleko.
Piątek 28.03.2025r. (420-490 kcal)
Zupa pieczarkowa z tartym ciastem, zabielana śmietaną.
Ziemniaki z koperkiem, pieczony filet z ryby miruny, surówka z kapusty pekińskiej, cebulki, kolorowej papryki i sosu winegret, lemoniada cytrynowa.
Podwieczorek dla przedszkola (140-210 kcal): Banan, kiwi, andruty.