Jadłospis 24.02 - 28.02
Data publikacji:Śniadania
Poniedziałek 24.02.2025r. (280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, filet z makreli w oleju, jajko na twardo, ogórek konserwowy ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem.
Wtorek 25.02.2025r. (280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, frankfurterka na gorąco, krem z miodu i gorczycy, czerwona papryka, herbata z cytryną i miodem, kawa Inka.
Środa 26.02.2025r. (280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, szynka swojska z liściem, sałata zielona, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Czwartek 27.02.2025r. (280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, pasta z kiełbasy swojskiej pieczonej z dodatkiem musztardy, ogórek zielony ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem, kawa Inka.
Piątek 28.02.2025r. (280-350 kcal)
Chleb mieszany z masłem, serek biały z ziołami, pomidor malinowy, kiełki brokułowe, herbata z cytryną i miodem, płatki ryżowe z mlekiem.
Obiady
Poniedziałek 24.02.2025r. (420-490 kcal)
Zupa szpinakowa z ziemniakami, zabielana śmietaną.
Pełnoziarniste spaghetti z mięsem, warzywami i serem mozzarella, mandarynka, woda mineralna.
Podwieczorek dla przedszkola (140-210 kcal): Budyń czekoladowy, paluszki.
Wtorek 25.02.2025r. (420-490 kcal)
Zupa koperkowa z tartym ciastem, zabielana śmietaną.
Ziemniaki z koperkiem, panierowany filet z indyka, zielony groszek z masłem i czosnkiem, sok z czarnej porzeczki.
Podwieczorek dla przedszkola (140-210 kcal): Jogurt pitny, andruty.
Środa 26.02.2025r. (420-490 kcal)
Zupa grochowa z ziemniakami i wędzonką.
Ryż zapiekany z masłem i musem jabłkowym, kleks waniliowej bitej śmietany, woda mineralna.
Podwieczorek dla przedszkola (140-210 kcal): Bułka maślana, mleko.
Czwartek 27.02.2025r. (420-490 kcal)
Zupa wielowarzywna, zabielana śmietaną.
Kluski śląskie, gulasz mięsny, surówka z kiszonej kapusty, marchewki, cebulki i jabłka, kompot owocowy.
Podwieczorek dla przedszkola (140-210 kcal): Wafle ryżowe z serkiem śmietankowym, winogronem i borówką, woda mineralna.
Piątek 28.02.2025r. (420-490 kcal)
Krupnik z ryżu z warzywami.
Ziemniaki z koperkiem, pieczony filet z ryby, surówka wielowarzywna z czerwoną cebulką i koperkiem, woda z cytryną, miętą i miodem.
Podwieczorek dla przedszkola (140-210 kcal): Marchewka, banan, paluch kukurydziany.